top of page

EMPRESES D'AVANTGUERRA

Les empreses dedicades al subministrament de llet líquida a les ciutats no van aparèixer fins a finals de segle XIX. Fins aleshores la demanda es cobria a partir de les vaqueries urbanes o de les instal·lacions ramaderes molt properes.

Les primeres empreses làcties plenament industrials de Catalunya, van ser la Granja Soldevila de Santa Perpetua de la Mogoda i la Granja-Torre de Sagarra a Sant Pere de Vilamajor, productores sobretot de llet condensada, maternitzada, pasteuritzada, i iogurts.

 

Posteriorment van sorgir Granges Ausona, Granja Catalana, Unión de Granjas Catalanas S.A., Sociedad Anónima la Gardenia, Unión de Frabricantes Exportadores, Productos Lácteos, Empresa Lechera,Lacta, Granja Meklay, etc.

El període que va de 1925 a 1936 va marcar la definitiva industrialització del sector làctic català. Durant aquests anys es van fundar al Principat un nombre considerable de noves industries, algunes de les quals, S.A.Letona, Sila, Sali, Granja Castelló, Sindicat de Vaquers Rurals (Frigo), Productos Marinette, tindrien un paper destacat en el futur.

Altres empreses anteriors a la guerra civil, van ser: Unió de Vaquers Rurals, Lechera Barcelonesa, Ram, i Productos Lácteos Gispert.

bottom of page