top of page

Plaques Internacionals

 

Hi ha moltes zones i països del món on es produeix vi escumós.


Els mètodes de producció (tradicional, gran vas, gasificació, etc) i la qualitat del vi, varia molt d'unes marques a altres. Alguns dels productes de menor qualitat estan segellats amb taps de plàstic o amb el morrió fixat directament sobre el suro i no porten placa, és el cas, per exemple de la immensa majoria de marques de l'antiga Unió Soviètica i de molts països de l'Est.


Pel que fa als que sí disposen de plaques personalitzades, cal destacar, entre els europeus, França, Itàlia, Portugal, Àustria, Alemanya, Suïssa i Grècia

 

A França, sense tenir en compte les plaques de Champagne propiament dites, que són uns quants milers, es calcula que n'hi ha sobre unes mil més d'altres regions.


l continent americà, California, amb les valls de Sonoma, Carneros, etc, embotella la majoria de vins escumosos dels Estats Units, que en total tenen unes 200 plaques diferents. A continuació figura Argentina, amb unes 100 plaques. També hi ha vins escumosos amb placa personalitzada, al Canadà, Mèxic i Xile.


Sud-Àfrica és l'únic pais africà amb una producció important de vins escumosos. Tot i que el nombre de marques és molt elevat, només algunes dotzenes tenen plaques personalitzades.

 

D'Àsia cal esmentar Turquia, Israel i Corea.

Finalment a Oceania, Austràlia és un altre important productor de vins escumosos.

bottom of page