top of page

Història i numismàtica

 

Fa uns quaranta anys que col·lecciono monedes. Vaig començar aplegant les que en aquells moments eren en circulació i vaig seguir completant-la amb la compra d'algunes peces antigues dels primers anys de govern del general Franco.
A continuació vaig seguir amb els "tipus" de la II República i el regnat d'Alfons XIII i posteriorment vaig intentar aplegar com a mínim una peça de cada regnat des dels temps dels Reis Catòlics.

Paral.lelament vaig anar constituïnt la col·lecció de monedes internacionals del Segle XX. En tinc unes tres mil, amb exemplars tan curiosos com monedes de la República Arab Saharaui, de Katanga del Tibet independent o del desaparegut sultanat de Sarawak. En aquest cas faig tambe "tipus" sense para atenció a les diverses dates d'encunyació d'una mateixa moneda i deixo de banda tot el que són "monedes" per a col·leccionistes, és a dir aquelles peces commemoratives que no estan destinades a la circulació i que es venen d'origen a un preu superior al seu valor facial. 

Tabac

Material d'higine

Medicaments

Publicitat

En els diversos viatges que he fet, he procurat també "acaparar calderilla" i comprar en numismàtiques locals, les peces que més m'interessaven. Els països on he trobat peces més interessants o un nombre més gran de monedes han estat Portugal, Polònia, Hongria, Egipte, Tailàndia i Eslovàquia. 
Les dues col.leccions més interessant són possiblement la de monedes ("xapes") de Cooperatives Catalanes, iniciada el 1989 i la de fitxes monetiformes. 

Disposo igualment d'una petita col·lecció de bitllets de banc espanyols i estrangers i bitllets d'Entitats Locals de la Guerra Civil.

També disposo d'objectes relacionats amb aquest conflicte bèlic, des de material de guerra, fins a elements propagandístics, condecoracions militars, carnets, etc.

Amb relació a la higiene i a la salut, tinc una petita col·lecció de materials de neteja, caixes de betum, pólvores de talc, medicaments antics...

Tot plegat es complementa amb una biblioteca de llibres especialitzats en Història i Numismàtica

Guerra Civil

En una parada de monedes al mercat de Khan el Khalili al Caire

Moneda Internacional

Moneda Espanyola

Moneda Antiga

Fitxes de transport

Fitxes de casino

Fitxes del Born

bottom of page